Despre AVON

Avon Products, Inc. este o companie de vânzări directe, producătoare de cosmetice, parfumuri, bijuterii și jucării din Statele Unite, înființată în anul 1886. Avon este o companie de multi-level marketing și este prezentă în peste 135 de țări. Președintele și CEO al Avon Products, Inc. este, din 1999, Andrea Jung.

 

Printre produsele Avon se numără produse de make-up, de îngrijire a tenului, a pielii și a părului, parfumuri, precum și bijuterii. Inițial compania se adresa publicului feminin dar și-a extins oferta și la produse pentru bărbați și pentru copii.

 

Corporația Avon este implicată în acțiuni filantropice, centrate în general pe violența domestică, împuternicirea femeilor și lupta împotriva cancerului la sân. Încă din 1992 Avon s-a implicat, la nivel global, inițiind un program de combatere și prevenire a cancerului la sân și afirmându-se ca lider lider în acest domeniu. Pentru această cauză s-au colectat și s-au donat până în prezent 400 de milioane de dolari cu care s-au finanțat programe specializate în prevenirea și tratarea bolii în peste 50 de țări. În Romania, Avon, alături de sutele de mii de femei care au sprijinit campania prin cumpararea produselor dedicate strângerii de fonduri, a donat până acum aparatură în valoare de peste 550.000 de dolari către importante institute oncologice din România. Campania s-a inaugurat pe plan local în 2002 cu mesajul O simplă atingere îți poate salva viața. În 2003, cei 60.000 USD strânși au fost donați Institutului Oncologic București "Prof. Dr. Al. Trestioreanu". În 2005 a urmat o donație de 300.000 USD către Institutul Oncologic Ion Chiricuță din Cluj și s-a inaugurat primul marș roz din România, care s-a încheiat cu fundița umană de culoare roz, emblema campaniei. În 2006 s-au donat 107.000 USD către IOB, donație constând în dotarea completă cu echipamente medicale a unui laborator de imunohistochimie.

 

Mesajul campaniei devine, în 2006, 1 din 8 femei și pledează în favoarea diagnosticării precoce a cancerui la sân și a responsabilității privind grija pentru propria persoană. În urma campaniei de comunicare complexe și neconvenționale, evenimentele de stradă organizate în toată țara pe 1 octombrie a adunat mii de oameni, iar notorietatea mesajelor campaniei a ajuns la o medie națională de 71%.

 

Campania 1 din 8 femei a câștigat premiul Best Innovative Media la festivalul AD’OR și a apărut în 49 de țări ca studiu de caz și pe coperta revistei britanice Cream Magazine, fiind selectată din peste 100 de proiecte din toata lumea pentru creativitate în media. In iunie 2007, campania a fost premiată cu un leu de argint la festivalul Cannes-Lion, la categoria “Cea mai bună campanie socială”, acesta fiind primul premiu câștigat vreodată de Romania în această competiție internațională.

Principiile AVON

 • Oferim tuturor persoanelor, indiferent de varsta si categorie sociala, posibilitatea unui castig suplimentar. 
 • Oferim clientilor produse de cea mai buna calitate, dublata de garantia satisfactiei. 
 • Oferim clientilor servicii eficiente si prietenoase.
 • Recunoastem importanta angajatilor si a Reprezentantilor in realizarea obiectivelor companiei si in obtinerea succesului.
 • Impartasim cu cei din jur beneficiile prosperitatii si succesului. 
 • Ne preocupa bunastarea societatii si mediul inconjurator. Compania Avon este activ si energic implicata in lupta impotriva cancerului la san. 
 • Avon a fost prima mare companie producatoare de cosmetice care a oprit definitiv testarea produselor pe animale. 
 • Toate ambalajele produselor noastre sunt confectionate din materiale reciclabile.
 • Mentinem si pretuim spiritul prietenos al companiei Avon.

 


Comments: 2
 • #2

  Gucci iPhone 6 Cases (Saturday, 18 April 2015 04:09)

  The iPhone 7 will have a faster processor, probably names the A9, joined by an M9 co-processor. It could boast camera improvements (although analysts say it won't), as well as better battery life and new features such as wireless charging.

 • #1

  Best Juicer (Sunday, 14 April 2013 17:52)

  I just shared this on Facebook! My buddies will really want it!

Vizitatori