Tipuri de fond de ten

 

Este foarte important sa cunosti tipurile de fond de ten pentru ca poti face alegerea potrivita deoarece fiecare are o intrebuintare diferita si este potrivita anumitor tipuri de ten.

Fondul de ten este produsul caruia femeile ar trebui sa-i acorde cea mai mare atentie, pentru ca este un produs pe care il folosim zi de zi, un produs indispensabil ce confera stralucire, luminozitate si care acopera imperfectiunile.
 1. Crema coloranta este o combinatie de crema hidratanta si putin fond de ten. Aceasta are rolul de a-ti hrani pielea si in acelasi timp de a o uniformiza putin. Este ideala pentru pielea tanara, fara probleme.
 2. Fondul de ten fluid este potrivit tuturor tipurilor de ten mai putin tenului gras pentru ca nu are proprietati matefiante si totodata are cea mai mica putere de acoperire. Este bine sa-l folosesti in sezonul cald, atunci cand trebuie sa adopti un machiaj mai usor sau pentru machiajul de zi.
 3. Fondul de ten crema este probabil cel mai utilizat fond de ten, are o putere medie de acoperire si este potrivit tenului sensibil si uscat fiind foarte hidratant. Are o formula relativ usoara ce nu incarca tenul, dar totodata uniformizeaza imperfectiunile destul de bine.
 4. Fondul de ten compact cremos are in compozitia sa destul de multa pudra si de aceea confera un aspect mat pielii fiind potrivit in special tenului gras.
 5. Fondul de ten compact pudra are rol atat de fond de ten cat si de pudra, neavand o putere foarte mare de acoperire. De asemenea este indicat tenului gras, pentru ca este foarte matefiant.
 6. Fondul de ten compact stick are cea mai buna putere de acoperire si este in general recomandat pentru tenul normal, uscat sau deshidratat. Se aplica cu buretelul uscat sau umezit.
 7. Fondul de ten spuma este printre ultimele inventii in materie de fond de ten, el avand o textura usoara ce este absorbita imediat in piele. Poate fi folosit in general de toate tipurile de piele.
 8. Fondul de ten camuflaj se foloseste de cele mai multe ori pentru ocazii speciale pentru ca are cea mai mare putere de acoperire. Este rezistent la apa si recomandat tuturor tipurilor de ten, reusind sa aacopere perfect defecte ale pielii precum cuperoza, acnee, petele pigmentate, cicatrice si chiar tatuaje. Se foloseste de obicei pentru machiajul de scena, machiajul de mireasa, machiajul pentru sedinte foto, etc.

 

Sursa: lectia de stil

 

Write a comment

Comments: 0

Comments: 2
 • #2

  Gucci iPhone 6 Cases (Saturday, 18 April 2015 04:09)

  The iPhone 7 will have a faster processor, probably names the A9, joined by an M9 co-processor. It could boast camera improvements (although analysts say it won't), as well as better battery life and new features such as wireless charging.

 • #1

  Best Juicer (Sunday, 14 April 2013 17:52)

  I just shared this on Facebook! My buddies will really want it!

Vizitatori