Secretele machiajului de ocazie

 

Cand vorbim despre machiajul de ocazie, este imposibil sa nu ne zboare gandul la o seara deosebita sau un eveniment important pe care le asteptam de ceva vreme.

Si pentru ocazia mult asteptata, in mod sigur te-ai gandit deja la ce tinuta vei avea. Evident, trebuie sa asortezi machiajul la tinuta, pentru ca intregul tau aspect sa formeze un tot unitar. Machiajul de ocazie inseamna: machiajul de mireasa, machiajul pentru nunta in general, machiajul de botez sau alte ceremonii in familie, machiajul pentru prezentari de moda, machiajul pentru seara de Revelion, machiajul pentru petreceri si majorate, machiajul pentru baluri de absolvire, etc.

 

De cele mai multe ori, machiajul de ocazie este extravagant, stralucitor, ascunzand cat mai bine micile defecte, punandu-te in centrul atentiei de fiecare data. Cand vorbim despre acest tip de machiaj, ne gandim la o multitudine de “artificii” cu care putem jongla foarte usor atat timp cat nu exageram: culori intense, indraznete si stralucitoare, sclipici de ochi, de par, gene false, blush-uri sidefate, gloss cat mai lucios, tus, linii dramatice si negru la discretie.

 

Produsele pe care le folosesti la realizarea machiajului de ocazie trebuie sa fie de calitate superioara, foarte rezistente la transer, pentru a nu exista riscul ca pe durata intregii nopti sa iti curga rimelul, sa ai sclipici pe nas, ruj pe dinti sau sa iti cada genele false. Datorita faptului ca ai destul timp la dispozitie, nu te grabi in realizarea machiajului, pentru ca acesta necesita un moment de inspiratie pentru combinarea culorilor, crearea umbrelor sau liniilor cu tus.

 

Nu te machia niciodata intr-o oglinda mica si la lumina slaba! Machiajul trebuie privit de la distanta, ca o pictura (intr-o oglinda mare). Chiar daca simti nevoia sa te apropii de oglinda atunci cand iti trasezi liniile de machiaj, nu uita apoi sa te indepartezi si sa privesti cam de la 40-50 cm distanta tot ceea ce ai facut, comparand in permanenta ambii ochi intre ei.

 

In ciuda faptului ca machiajul de ocazie are rolul de a te face cat mai “stralucitoare“, deosebita, nu uita – ca si in cazul machiajului de zi – sa nu exagerezi cu accentele, punand in valoare atat ochii, cat si tenul si buzele in acelasi timp.

 

Nu uita niciodata ca machiajul stralucitor, extravagant, intens este indicat femeilor cu varsta pana in 35 de ani, iar peste 35 de ani se pot folosi culori semi-mate sau foarte putin sidefate (si la fard si la ruj).Hotaraste-te dinainte ce ai de gand sa accentuezi mai mult, si apoi tine cont de asta pe tot parcursul machiajului.

 

Sursa: Lectia de stil

Write a comment

Comments: 0

Comments: 2
  • #2

    Gucci iPhone 6 Cases (Saturday, 18 April 2015 04:09)

    The iPhone 7 will have a faster processor, probably names the A9, joined by an M9 co-processor. It could boast camera improvements (although analysts say it won't), as well as better battery life and new features such as wireless charging.

  • #1

    Best Juicer (Sunday, 14 April 2013 17:52)

    I just shared this on Facebook! My buddies will really want it!

Vizitatori