Ochii sunt culoarea sufletului!

 

Pentru ca ochii sunt expresia vie a sufletului, modul in care ii pui in evidenta te poate plasa cu adevarat in centrul atentiei, exprimand totodata trairile pe care doresti sa le transmiti.

 In realizarea unui machiaj reusit, va trebui sa punem accentul fie pe ochi, fie pe buze — niciodata pe amandoua. Daca am ales sa facem un make-up cu atentia concentrata asupra ochilor, primul pas este alegerea unei palete de culori care va intensifica nuanta naturala a irisului.

 

Pe langa nuanta irisului, va trebui sa mai luam in calcul si forma ochilor, culoarea parului sau a tenului, momentul zilei, ocazia si asa mai departe. Nu-i asa ca de fiecare data cand te apuci sa te machiezi esti in dilema? Machiajul in functie de culoarea irisului nu este deloc complicat, mai ales daca respecti o regula simpla — teoria culorilor. Nu iti mai aduci aminte aceasta teorie de la orele de desen? Conform acestei teorii, “pentru a pune in valoare o culoare este sufficient sa ii alaturi complementara ei”.Simplu, nu?… Mai ales ca regulile in machiaj nu sunt chiar atat de stricte pe cat par. Atat timp cat stii culorile fundamentale (rosu, galben si albastru), celelalte nu vor fi decat derivate secundare si tertiare, prin urmare vei putea face o multime de combinatii intre ele, fiind foarte usor sa experimentezi diferite machiaje.

 

In privinta texturii fardului de pleoape, poti alege intre farduri mate, ce se potrivesc cel mai bine pentru machiajul de zi si machiajul doamnelor mai in varsta pentru ca ascund anumite imperfectiuni ale pleoapelor, farduri sidefate, pentru machiajul de seara, ocazie, pentru ca ele confera luminozitate privirii atunci cand lumina naturala lipseste, farduri cremoase pentru pielea sensibila sau uscata si farduri intermediare, adica nici foarte sidefate dar nici mate care se potrivesc in orice moment al zilei, fie ca este seara sau dimineata.

 

Incepe machiajul ochilor intotdeauna cu aplicarea fardului de baza, atat pe pleoapa mobila cat si pe arcada pana sub spranceana, pentru a lumina arcada si a uniformiza nuanta pielii. Fardul de baza trebuie sa aiba o culoarea naturala, usor sidefata, precum alb perlat, bej, roz foarte deschis sau auriu. Dupa aplicarea fardului de baza continua cu un fard de nuanta medie pe pleoapa mobila, iar la final poti aplica preferabil un fard mai inchis de la jumatatea ochiului spre exterior, urmarind linia genelor si trasand un “V” inclinat. Nu lasa sa se observe trecerea de la o nuanta la alta, ci incearca sa le estompezi cat mai bine intre ele pentru un efect cat mai uniform.Ceea ce am exemplificat mai sus nu este o regula stricta in machiaj — tu poti sa-ti fardezi pleoapele cum doresti, dupa bunul plac. De exemplu, poti opta doar pentru nuanta de baza, adica cea naturala si mai poti completa cu un creion dermatograf si rimmel, sau poti colora toata pleoapa mobila intr-o singura culoare inchisa. Ai o multime de variante la dispozitie, atat timp cat ai inspiratie.

 

Dupa ce ai aplicat fardul de pleoape dupa bunul plac, poti contura ochii cu un creion dermatograf negru sau colorat in functie de momentul zilei si cu un strat sau doua de rimmel negru sau deasemenea colorat, insa fara a incarca foarte mult genele.

 

Sursa: Lectia de stil

Write a comment

Comments: 1
 • #1

  Hanz (Thursday, 12 July 2012 04:44)

  Good info dude


Comments: 2
 • #2

  Gucci iPhone 6 Cases (Saturday, 18 April 2015 04:09)

  The iPhone 7 will have a faster processor, probably names the A9, joined by an M9 co-processor. It could boast camera improvements (although analysts say it won't), as well as better battery life and new features such as wireless charging.

 • #1

  Best Juicer (Sunday, 14 April 2013 17:52)

  I just shared this on Facebook! My buddies will really want it!

Vizitatori