Machiajul pentru ochii verzi

Daca ar fi sa ne inspiram intodeauna din natura atunci cand ne machiem, cu siguranta nu am da gres niciodata, pentru ca natura este cel mai bun profesor cand vine vorba de culori si combinatiile lor. 

De cate ori nu ai ramas profund impresionata de anumite lucruri, neputand sa-ti misti privirea de la ele cateva minute in sir? Si ca sa exemplificam mai bine: cum ti se pare un camp de floarea soarelui (verde+galben), un buchet de trandafiri rosii (verde+rosu), o livada de ciresi inflorita (verde+maro+roz deschis)?

 

Nu-i asa ca acum iti poti da seama foarte usor care sunt culorile si nuantele care se potrivesc ochilor verzi?

 

Pentru machiajul de zi si pentru machiajul de seara alege culori sidefate cu texture usoare care sa nu-ti incarce pleoapa de fard precum: toate nuantele de maro, de la cel mai deschis la cel mai inchis (auriu, bej, crem, pamantiu, cafeniu, ciocolatiu), toate nuantele de verde, de la vernil pana la verde electric, toate nuantele de violet (roz, lila, pruna, indigo) si tonurile de gri pana la negru, iar pentru machiaje foarte jucause alege galben, portocaliu si rosu.

 

Eye-liner-ul: este de preferat sa folosesti eye-liner in nuante cat mai colorate si metalizate precum: verde electric, roz, violet sau ciocolatiu. Daca timpul nu-ti permite sau nu ai inspiratie poti folosi doar eye-liner in conturarea ochilor si va fi de ajuns pentru a avea un machiaj reusit.

 

Mascara: este indicat ca rimmelul sa fie in nuante de negru, maro sau chiar violet sau verde pentru un machiaj jucaus.

 

Exemple de machiaj pentru ochii verzi

 

EXEMPLUL 1

Pe arcada si in coltul interior al ochiului, se aplica, cu ajutorul unui aplicator cu buretel, un fard bej sau alb stralucitor iar apoi cu o pensula fina, traseaza linia de sub genele inferioare cu o nuanta de verde sau violet. La sfarsit, se aplica rimelul. Alege clasicul rimel negru sau, daca vrei sa sochezi, poti folosi unul albastru inchis – iti va face ochii si mai expresivi.

 

EXEMPLUL 2

Pe arcada si in coltul interior aplica un fard foarte sidefat roz pentru luminozitate, pe pleoapa mobile un fard verde iar in coltul extern un fard pruna sau violet.

 

EXEMPLUL 3

Pe arcada si in coltul interior aplica un fard auriu, pe pleoapa mobila un fardcafeniu iar in coltul extern un fard ciocolatiu inchis.

 

EXEMPLUL 4

Alte combinatii minunate se mai pot face intre auriu si verde, roz si verde, lila si violet, portocaliu si ciocolatiu, galben si rosu, verde si rosu, roz perlat si gri inchis, purpuriu si maro.

 

Sfaturi pe scurt pentru persoanele cu ochi verzi

 • cele mai indicate texture de farduri sunt cele sidefate sau chiar stralucitoare.
 • un auriu deschis sau beige aplicat in coltul intern al pleoapei cat sip e arcada iti va deschide privirea si iti va face ochii sa para mari mari.
 • pentru machiajul de seara, un creion negru sau verde functioneaza de minune. Putin fard roz, nu foarte strident, aplicat in coltul intern cat si pe pleoapa mobila al ochilor creeaza un efect interesant.
 • cel mai interesant smokey-eyes pentru ochii verzi este cel facut in nuante de violet.

 

Sursa: Lectia de stil

 

Write a comment

Comments: 0

Comments: 2
 • #2

  Gucci iPhone 6 Cases (Saturday, 18 April 2015 04:09)

  The iPhone 7 will have a faster processor, probably names the A9, joined by an M9 co-processor. It could boast camera improvements (although analysts say it won't), as well as better battery life and new features such as wireless charging.

 • #1

  Best Juicer (Sunday, 14 April 2013 17:52)

  I just shared this on Facebook! My buddies will really want it!

Vizitatori