Machiajul pentru ochii caprui

Chiar daca ochii caprui sunt cea mai des intalnita culoare a ochilor, rare sunt femeile care au ochii de un caprui uniform - ei fiind formati din mai multe nuante si isi schimba culoarea in functie de sura de lumina, starea de spirit etc.

Persoanele cu ochii caprui se pot considera insa norocoase, deoarece acestora li se potriveste aproape orice culoare — rare sunt cazurile si culorile nepotrivite ochilor caprui!

 

Asta pentru ca maroul este cea mai neutra culoare (se mai numeste si “gri colorat”), fiind rezultatul combinarii tuturor celor trei culori de baza: rosu, galben si albastru, in proportii egale. Asadar, posesoarelor de ochi caprui, tineti minte: puteti folosi aproape orice culoare, de la culori tari, neon, la nuante inchise de negru si pamantiu, farduri sidefate sau mate pana la culori pastelate sau pale.

 

Pentru machiajul de zi, mizeaza pe bej deschis, maro, lila, vernil, gri albastru, piersica, auriu, verde, kaki, portocaliu. Creionul negru se foloseste in general pentru ochii mari si pentru cei caprui: se traseaza o linie subtire in partea inferioara a pleoapei de jos, dupa care se estompeaza, iar acesta poate fi cu siguranta un machiaj de zi realizat foarte usor si cu un efect pe masura. Rozul indulceste si da stralucire privirii, iar pentru un machiaj natural, de zi, incearca un bej deschis.

 

Pentru machiajul de seara, bazeaza-te pe culori ca albastrul metalic, verdele brad, ciocolatiul, pruna, auriul, indigoul sau purpuriul. Poti opta in machiajul de seara pe culori matalice — nu doar la auriu si argitiu, ci si la marouri, verde sau indigo.

 

Eye-liner-ul: cea mai indicata nuanta de eye-liner este negru, insa pentru un machiaj usor de zi poti folosi si unul maro-ciocolatiu impreuna cu un rimel maro, mai ales daca ai parul blond.

 

Mascara: cu siguranta nimic nu se va potrivi mai bine decat un rimmel negru care sa dea profunzime privirii.

 

Exemple de machiaj pentru ochii caprui


EXEMPLUL 1

 Pe arcada si in coltul interior al ochiului bej sau auriu, pe pleoapa mobile maro, pamantiu, ciocolatiu iar la sfarsit contureaza ochii cu un creion negru atat pe pleoapa inferioara cat si pe cea superioara si aplica doua straturi de rimel negru.

 

EXEMPLUL 2

Arcada dar si coltul interior conturate cu fard bej, pleoapa mobila cu fard verde crud, iar ochii conturati usor cu creion maro estompat cu degetele sau cu pensula, iar apoi aplicat rimel maro sau negru.

 

EXEMPLUL 3

 Arcada si coltul interior colorate cu un roz soft, iar pleoapa mobila cu albastru irizat. Acest machiaj va da foarte multa personalitate privirii tale.

 

EXEMPLUL 4

Alte combinatii interesante sunt: galben cu albastru, galben cu portocaliu, gri cu indigo, gri perlat cu negru dar si toate nuantele de maro de la bej pana la ciocolatiu pentru ca scot foarte bine in evident irizatiile maro ale ochiului.

 

Sfaturi pe scurt pentru persoanele cu ochi caprui

 • arcada, dar si coltul interior, trebuiesc intotdeauna luminate in nuante deschise de bej, auriu, argintiu.
 • pentru un mak-up indraznet foloseste nuante de pruna, indigo, lila.
 • nuantele de marou reprezinta cea mai buna varianta cand vine vorba de machiajul ochilor caprui.
 • pentru un machiaj jucaus poti allege si rimel colorat in nuante de verde, indigo sau chiar albastru.

 

Sursa: Lectia de stil

Write a comment

Comments: 0

Comments: 2
 • #2

  Gucci iPhone 6 Cases (Saturday, 18 April 2015 04:09)

  The iPhone 7 will have a faster processor, probably names the A9, joined by an M9 co-processor. It could boast camera improvements (although analysts say it won't), as well as better battery life and new features such as wireless charging.

 • #1

  Best Juicer (Sunday, 14 April 2013 17:52)

  I just shared this on Facebook! My buddies will really want it!

Vizitatori