Machiajul pentru ochii albastri

Pentru a concura cu albastrul rece al ochilor, foloseste farduri in culori calde. Pentru a scoate in evidenta albastrul ochilor si a da intensitate privirii, in special pentru machiajul de seara, foloseste culori sidefate, puternice, mai reci.

Pentru machiajul de zi, alege culori mate sau usor sidefate precum: gri deschis, argintiu, roz, lila, bej, turcoaz, portocaliu, rosu, aramiu, galben, piersica, auriu. Daca nu ai prea mult timp la dispozitie in timpul zilei, o linie trasata cu dermatograful maro va accentua seducator irisul albastru. Daca vrei un efect sofisticat, poti sa folosesti dermatograful maro si pe pleoapa inferioara, intinzandu-l putin cu degetele. Fardurile sidefate aurii sunt ideale pentru a scoate in evidenta arcada si coltul intern al ochiului.

 

Pentru machiajul de seara, alege culori mai reci precum: gri petrol, indigo, maro pamantiu, albastru marin(inchis), violet, bordo. Daca vrei un machiaj indraznet de seara sau de ocazie, poti folosi nuante electrizante dar si contur negru cu tus sau creion dermatograf negru.

 

Eye-liner-ul: este indicat in nuante de albastru cobalt, verde, gri, maro sau negru. Eye-liner-ul poate fi folosit atat pe pleoapa superioara cat si pe cea inferioara dar si pe interiorul pleoapei. Pentru a da un aspect misterios privirii poti intinde eye-linerul cu ajutorul degetelor sau cu o pensula.

 

Mascara: cea mai potrivita alegere ar fi un rimel negru, insa pentru un plus de feminitate si senzualitate — mai ales daca ai tenul deschis si parul blond sau roscat — poti alege mascara maro. Pentru un look jucaus, poti experimenta si mascara colorata: albastru, roz, verde.

 

Exemple de machiaj pentru ochii albastri


EXEMPLUL 1

Aplica pe arcada si in coltul ochilor un fard auriu, galben usor sidefat, pe pleoapa mobila portocaliu sau rosu teracota iar in coltul exterior al ochiului un fard maro inchis. Finiseaza cu un rimel negru sau maro.

 

EXEMPLUL 2

Pe arcada si in coltul interior argintiu, pe pleoapa mobila lila, iar in coltul exterior indigo.

 

EXEMPLUL 3

Pe arcada si in coltul interior auriu iar pe pleoapa mobila albastru inchis. Tot cu albastru mai poti face o combinate si aplicand portocaliu pe pleoapa mobila si albastru inchis in coltul extern.

 

EXEMPLUL 4

O combinatie interesanta o reprezinta si rozul cu griul, galben si albastru inchis, bej cu maro, roz si turcoaz.

 

Sfaturi pe scurt pentru persoanele cu ochi albastri

 • Culoarea bleu-verde poate face ca irisul sa devina cameleonic: albastru si verde in acelasi timp.
 • Baza machiajului trebuie sa fie o culoare roz-rosiatica sau auriu-galbuie.
 • Pentru conturarea pleoapei interioare de jos poti opta si pentru un creion alb.
 • Prin contrast cu portocaliul sau rosul, albastrul ochilor va fi si mai albastru.
 • Nu iti machia ochii albastri cu albastru la fel ca irisul pentru ca le va estompa din culoarea naturala si din impactul pe care-l vei avea asupra sexului opus!

 

Sursa: Lectia de stil

Write a comment

Comments: 0

Comments: 2
 • #2

  Gucci iPhone 6 Cases (Saturday, 18 April 2015 04:09)

  The iPhone 7 will have a faster processor, probably names the A9, joined by an M9 co-processor. It could boast camera improvements (although analysts say it won't), as well as better battery life and new features such as wireless charging.

 • #1

  Best Juicer (Sunday, 14 April 2013 17:52)

  I just shared this on Facebook! My buddies will really want it!

Vizitatori