Machiajul de zi al obrajilor si tenului

Fondul de ten trebuie sa fie fin, fluid, in nuanta foarte apropiata de cea a pielii, pentru ca nu e indicat sa-l intinzi mai deloc pe gat. Motivul este faptul ca machiajul de zi include si machiajul business.

Cand esti in “mediu business” porti de obicei esarfe sau camasi deschise la culoare cu gulere sau revere, care se pot murdari de la fondul de ten, devenind inestetice. Puterea de acoperire a fondului de ten trebuie sa fie medie, pentru a nu incarca fata.

 

Aplicarea fondului de ten se face intotdeauna cu ajutorul degetelor, si apoi cu un buretel pentru a indeparta surplusul.Nu uita sa aplici fondul de ten pe pleoape si pe buze! Datorita lui, rujul si fardul vor fi mai rezistente.

 

In cazul in care nu ai probleme cu tenul, nu te-as sfatui sa mai folosesti pudra si anti-cearcan, fiindca iti incarci inutil tenul. Totusi, daca simti nevoia (daca ai tenul gras) poti folosi pudra, insa nu uita ca aceasta sa fie aleasa in tonuri cat mai apropiate de culoarea fondului de ten, pentru a nu se observa o discrepanta de culori.

 

De obicei, pudra matefiaza aspectul lucios si uniformizeaza, insa e mai bine s-o folosesti pe cea translucida, care nu schimba culoarea fondului de ten. Ideal ar fi sa o aplici cu o pensula de tip “pamatuf” si nu cu un buretel, pentru ca risti sa te dai cu prea multa.

 

Poti folosi si un fard de obraz pentru a scoate in evidenta ochii si pometii. Uneori, cu fardul de obraz, fondul de ten, pudra si fardul de ochi poti corecta anumite defecte ale structurii fetei. Culorile cele mai indicate pentru fardul de obraz sunt:

 • piersica
 • bej auriu
 • roz pal

Culori calde, foarte similare cu culoarea pielii, care dau aspect curat si plin.

 

Nu uita ca fardul de obraz se da pe pometi, dar si putin pe tample, pentru a nu crea aspectul de masca.

 

Evita in machiajul tenului si obrajilor:

 

Daca ai probleme cu tenul, incearca sa le rezolvi si nu sa le acoperi cu produse cosmetice in exces. Cu cat incarci mai mult, cu atat pierzi mai mult aspectul natural, care e esential in machiajul de zi.

Evita culorile inchise de fond de ten, autobronzantul si pudra de culoare diferita decat cea a fondului de ten.

 

Culorile inchise de fard de obraz, precum:

 • corai
 • caramiziu
 • pruna

Culorile prea aprinse se vad foarte puternic in lumina zilei si in birou, si dau impresia de artificial.

 

Sursa: Lectia de stil

 

 

Write a comment

Comments: 1
 • #1

  Carlos (Tuesday, 10 July 2012 11:45)

  good post


Comments: 2
 • #2

  Gucci iPhone 6 Cases (Saturday, 18 April 2015 04:09)

  The iPhone 7 will have a faster processor, probably names the A9, joined by an M9 co-processor. It could boast camera improvements (although analysts say it won't), as well as better battery life and new features such as wireless charging.

 • #1

  Best Juicer (Sunday, 14 April 2013 17:52)

  I just shared this on Facebook! My buddies will really want it!

Vizitatori