Machiajul de ocazie: TEN si OBRAJII

 

Daca pielea ta este uscata, alege un fond de ten hidratant, daca ai pielea grasa, unul  matte sau regulatory, iar pentru tenului mixt unul balanced sau illuminator.

In machiajul de ocazie, trebuie sa aplici fond de ten pe toata fata, pe gat dar si pe zona superioara a pieptului, in cazul in care porti o rochie/bluza decoltata.

 

Dupa aplicarea fondului de ten (care trebuie sa aiba o putere destul de mare de acoperire), aplica anticearcan in jurul ochilor si mai apoi o pudra translucida sau una usor sidefata.In cazul in care tenul tau este mai inchis la culoare, poti aplica peste fondul de ten in locul pudrei un autobronzant sub forma de perle sidefate (nu spray sau crema!).

 

Pudra sau autobronzantul iti vor da aspectul de ten luminos, ambele trebuind aplicate in cantitati mici atat pe fata cat si pe decolteu, cu pensula si nu cu buretelul care incarca foarte mult pielea.

 

Folosirea fardului de obraz este foarte indicata, mai ales atunci cand ai parul strans, fiindca iti subtiaza pometii si iti da un aer rafinat si nobil.Alege fardul de obraz in nuante calde si sidefate:

 • aramiu pal
 • roz piersica
 • bej auriu

Alege aramiul daca ai folosit autobronzant sau ai pielea mai inchisa la culoare, roz piersica in caz contrar sau bej auriu pentru tenul mediu.

 

Evita in machiajul tenului si obrajilor:

Nu crea aspectul de masca, incarcand fata cu foarte mult fond de ten, autobronzant sau fard de obraz, ci incearca doar sa acoperi micile imperfectiuni.

 

Foloseste doar produsele usor sidefate, nu pe cele cu sclipici sau chiar sclipici propriu-zis.

 

Chiar daca este machiaj de ocazie, evita sa folosesti fondul de ten, pudra sau fardul de obraz in nuante cu mult mai inchise decat culoarea naturala a pielii tale.

 

Evita culorile precum:

 • trandafiriu inchis
 • pruna
 • corai

Daca in fardarea ochilor poti merge pana la extreme in intensitatea culorii, in cazul tenului la moda ramane aspectul natural, putin sidefat.

 

Sursa: Lectia de stil

Write a comment

Comments: 0

Comments: 2
 • #2

  Gucci iPhone 6 Cases (Saturday, 18 April 2015 04:09)

  The iPhone 7 will have a faster processor, probably names the A9, joined by an M9 co-processor. It could boast camera improvements (although analysts say it won't), as well as better battery life and new features such as wireless charging.

 • #1

  Best Juicer (Sunday, 14 April 2013 17:52)

  I just shared this on Facebook! My buddies will really want it!

Vizitatori