Machiajul de ocazie: OCHII

Textura fardurilor, cat si culoarea nu mai este aceeasi ca la machiajul de zi. In machiajul de ocazie, poti folosi farduri stralucitoare, sidefate si cu o intensitate mai mare a culorii. 

Foloseste culori incepand de la nuante de argintiu/auriu pana la negru mat sau sidefat. In cazul in care nu esti adepta fardurilor, poti alege creioane in nuante electrice pentru conturul ochilor. In functie de forma lor, poti trasa dungi mai groase, mai subtiri sau alungite, insa daca folosesti creioane “electrice” de o singura culoare, acestea trebuie sa se asorteze foarte bine cu vestimentatia.

 

Daca vrei sa pari cat mai senzuala si daca iti permite si culoarea tinutei, atunci aplica regula contrastelor in machiaj. In cazul in care vestimentatia ta are o culoare pretentioasa si nu stii ce machiaj i-ai putea asorta mai bine, atunci te-as sfatui sa adopti machiajul “smokey eyes” (cu nuantele de negru si auriu).

 

Nu as putea sa iti recomand o anumita paleta de culori pentru fardarea ochilor deoarece aceasta alegere ar trebui s-o iei tu strict in functie de vestimentatie. Daca nu te simti inspirata in acea zi pentru a realiza un machiaj sofisticat (cu mai multe nuante), nu esti sigura de culoarea pe care ai putea-o alege sau tinuta ta are o culoare deosebita la care poti asorta destul de greu un machiaj, atunci te sfatuiesc sa mergi pe lucruri mai simple, de exemplu un creion dermatograf negru cu care sa-ti conturezi atat pleoapa inferioara cat si cea superioara.

 

Simplitatea si bunul gust vor fi apreciate intotdeauna, chiar daca nu te vor mai face sa pari la fel de extravaganta.Nu uita! Conturarea genelor intr-un mod generos este esentiala in acest tip de machiaj, asa ca nu te feri sa aplici doua straturi de rimel sau chiar niste gene false.

 

Nu uita si de sprancene care trebuiesc conturate cu putin fard mat – gri inchis, maro brun sau bej (culoarea depinde de nuanta sprancenelor tale).

 

Daca ai haine de culori simple, ce-ti permite artificii in machiajul ochilor, atunci as putea sa-ti sugerez cele mai des folosite culori in machiajul de ocazie:

 • auriu
 • argintiu
 • negru
 • gri
 • albastru inchis
 • indigo
 • verde inchis

Poti face combinatii intre aceste culori si culorile mai moi, mai calde din gama lor sau din alta gama cu care se imbina frumos.

 

Verdele, de exemplu, se potriveste cu auriul si negrul, movul cu negrul, rozul pal si argintiul, albastrul cu auriul, griul cu argintiul, etc.In “lectiile” ce vor urma, vom exemplifica practic tot ce am spus anterior.

 

Evita in machiajul ochilor:

 • Contrastele extrem de puternice care te pot transforma intr-un clovn.
 • Culori de care nu esti sigura ca se asorteaza cu tinuta.
 • Nu folosi in acelasi timp si sclipici auriu si sclipici argintiu si gene false. Nu te incarca mai abitir decat un brad de Craciun.
 • Evita sa folosesti aceeasi nuanta de fard pe toata pleoapa superioara, de sus pana jos (vom invata impreuna sa facem umbre si dungi cu tus sau dermatograf).

 

Sursa: Lectia de stil

Write a comment

Comments: 1

Comments: 2
 • #2

  Gucci iPhone 6 Cases (Saturday, 18 April 2015 04:09)

  The iPhone 7 will have a faster processor, probably names the A9, joined by an M9 co-processor. It could boast camera improvements (although analysts say it won't), as well as better battery life and new features such as wireless charging.

 • #1

  Best Juicer (Sunday, 14 April 2013 17:52)

  I just shared this on Facebook! My buddies will really want it!

Vizitatori