MACHIAJ - intre 40 si 50 de ani

 

Daca inca mai folosesti produsele pe care le-ai folosit si la 30 de ani, acum este momentul sa faci o schimbare in trusa ta de machiaj! In primul rand, va trebui sa ai doua nuante de fond de ten (una mai inchisa si alta mai deschisa): renunta la pudra pulbere si cumpara o baza de machiaj lichida.

Aoi enunta la mascara negru care aspreste trasaturile fetei, inlocuindu-l cu unul maro, ce le va indulci si te va face foarte feminina. Daca nu poti renunta la mascara negru, atunci macar nu abuza de el. Inlocuieste fardurile sidefate cu cele mate, deoarece acestea nu vor scoate ridurile in evidenta.

 

Pentru ten:

Asa cum am spus si mai sus, va trebui sa folosesti doua nuante de fond de ten, una mai deschisa si una putin mai inchisa. Nuanta mai deschisa aplic-o pe zonele cu cearcane sau zonele cu riduri mai profunde. Cealalta nuanta de fond de ten va trebui aplicata pe intreaga fata. Ai grija sa estompezi foarte bine culorile intre ele. Daca nu te descurci cu cele doua nuante, atunci foloseste una singura insa cu o tenta mai deschisa decat culoarea tenului tau.

Alege un fond de ten pe baza de ulei, cu rezistenta indelungata, cu SPF cel putin 15 si cu factor de acoperire suficient de bun.

In zona de sub pleoape va trebui sa folosesti neaparat anticearcan cremos, cu un ton mai deschis decat fondul de ten, insa ai grija sa nu formezi aspectul de “ochelari albi”!

Pudra este aproape interzisa, pentru ca va accentua ridurile, iar daca insisti sa folosesti una, aceasta va trebui sa fie pe baza de minerale si neaparat translucida.

Blush-ul este nelipsit, insa in culori cat mai calde si estompate precum caramel sau roze.

 

Pentru ochi:

Normal ca si la aceasta varsta inca iti mai poti farda ochii, insa va trebui sa ai mare grija la alegerea, armonizarea si estomparea culorilor.

Cele mai indicate farduri sunt cele mate, dar cu mici exceptii poti folosi si unele semi-mate (adica foarte putin sidefate).

Cele mai indicate culori sunt cele pastelate in nuante cat mai apropiate culorii tenului, parului. De exemplu, poti folosi: bejuri, aramiu, gri, lila.

Cea mai indicata culoare, care se potriveste tuturor culorilor de iris este rozul. Dar nu orice nuanta de roz, ci una foarte catifelata si estompata.

Combina roz cu gri, cu vernil, cu bleu ciel si vei arata cu 10 ani mai tanara.

Negrul nu mai este indicat deloc, nici in paleta de farduri insa nici ca mascara. Daca nu te-ai obisnuit prea mult cu el incearca incetul cu incetul sa il inlocuiesti cu unul maro brun.

 

Pentru buze:

Rujurile mate vor trebui si ele inlocuite de acum cu unele cremoase si mai putin inchise.

Trasarea conturului buzelor este aproape indispensabil, el facandu-se din aproape in aproape, colorand initial daca exista eventualele pliuri aparute pe suprafata buzelor si mai apoi intreaga lor suprafata.

Creionul contur trebuie sa aiba o culoare deschisa precum, bej, caramel sau roz.

Nu folosi rujuri cu sclipici sau luciuri de buze.

Chiar daca s-au subtiat, nu colora buzele cu ruj sau creion mai mult decat conturul lor natural, pentru ca se va vedea si vei arata penibil.

 

Sfaturi:

 • Nu uita sa inlocuiesti produsele cosmetice cu unele adecvate varstei.
 • Renunta la tot ceea ce tine de sidef, sclipici si culori inchise.
 • Nu incerca sa ascunzi varsta folosind produse neadecvate, ci mai degraba redescopera-te, invata sa fii frumoasa indiferent de varsta.
 • Culorile pastel trebuie sa-ti devina prietene.

 

Sursa: Lectia de stil

Write a comment

Comments: 1
 • #1

  seks randki (Wednesday, 18 January 2017 11:19)

  skrzypowe


Comments: 2
 • #2

  Gucci iPhone 6 Cases (Saturday, 18 April 2015 04:09)

  The iPhone 7 will have a faster processor, probably names the A9, joined by an M9 co-processor. It could boast camera improvements (although analysts say it won't), as well as better battery life and new features such as wireless charging.

 • #1

  Best Juicer (Sunday, 14 April 2013 17:52)

  I just shared this on Facebook! My buddies will really want it!

Vizitatori