Fondul de ten in functie de tipul de ten

 

Cand vrei sa cumperi un fond de ten trebuie sa tii cont de efectul pe care doresti sa-l obtii, nuanta potrivita si fondul de ten potrivit tipului tau de ten (normal, mixt, sensubil, uscat, gras).

 1. Tenul normal

  Asa cum bine stim, este tenul cel mai dorit de toate dintre noi deoarece nu intampina foarte multe probleme, el fiind aproape perfect. Tenului normal ii sunt potrivite fondurile de ten fluide deoarece aceastea sunt pe baza de apa si deci nu au o putere foarte mare de acoperire, care-l incarca inutil. Fondul de ten fluid este foarte usor, dand tenului un aspect foarte natural.

 2. Tenul mixt

  Este poate cel mai intalnit tip de ten. Cel mai bine pentru acest tip de ten este sa folosesti doua tipuri de fond de ten, unul matefiant pentru tenul gras, pe care sa-l aplici pe zona “T” si unul pentru ten normal pe care sa-l aplici pe obraji. Daca totusi nu doresti sa te complici cu doua tipuri de fond de ten, atunci foloseste un fond de ten fluid, pe baza de apa, care sa nu incarce porii si sa nu permita formarea luciului, insa aceasta va avea o putere mai mica de acopreire. Daca doresti o acoperire mai buna, atunci cel mai indicat fond de ten pentru tine este fondul de ten cremos.

 3. Tenul uscat

  Este cel mai pretentios dintre toate tipurile de ten, deoarece are nevoie de foarte multa hidratare, iar in sezonul rece sau cald se cojeste foarte mult daca nu primeste hidratarea necesara. Cel mai indicat fond de ten pentru acest tip de ten este cel pe baza de ulei ce produce o senzatie de piele “umeda”, hidratata in permanenta. Fondul de ten pentru tenul uscat se gaseste sub forma de crema si are un continut mic de pudra si un continut ridicat de substante uleioase pentru hidratare. Evita pe cat posibil produsele compacte, pudra sau cele sub forma de stick. Avand in compozitia lor multe substante uleioase, fondurile de ten pentru tenul uscat nu au o putere foarte mare de acoperire si tocmai de aceea, inainte de a te da cu fond de ten poti folosi un corector pe zonele afectate de imperfectiuni. Evita fondurile de ten bazate pe apa sau foarte multa pudra!

 4. Tenul gras

  Este la fel de pretentios ca si tenul uscat, pentru ca in permanenta are un aspect inestetic, lucios. Fondurile de ten pe care trebuie sa le folosesti sunt cele fara ulei si cu foarte multa pudra in compozitia lor. Cel mai indicat fond de ten este cel compact stick sau cel compact pudra. Poti folosi si fond de ten crema, insa cu un continut ridicat de pudra. Fondurile de ten pentru tenul gras sunt mai vascoase, au putere mai mare de acoperire, matefiaza luciul si dau pielii un aspect mai uscat. Se aplica mai greu datorita consistentei, si de aceea e bine sa-l aplici treptat, in cantitati mici, pentru o acoperire perfecta si pentru a evita aspectul de masca.

 5. Tenul sensibil

  Este foarte pretentios, si tocmai de aceea, atunci cand cumperi un fond de ten, ai grija sa fie neeaparat hipoalergenic. In principiu, pentru tenul sensibil ar trebui sa folosesti fond de ten fluid, usor, pentru a nu incarca tenul, insa nu este o regula — tocmai de aceea, alege fondul de ten in functie de nevoile tale.

 

Sursa: lectia de stil

Write a comment

Comments: 0

Comments: 2
 • #2

  Gucci iPhone 6 Cases (Saturday, 18 April 2015 04:09)

  The iPhone 7 will have a faster processor, probably names the A9, joined by an M9 co-processor. It could boast camera improvements (although analysts say it won't), as well as better battery life and new features such as wireless charging.

 • #1

  Best Juicer (Sunday, 14 April 2013 17:52)

  I just shared this on Facebook! My buddies will really want it!

Vizitatori