Cum sa-ti cureti tenul?

Probabil ca nu exista femeie careia sa nu-i placa sa fie mereu frumoasa. Unul din secrete este ingrijirea constanta a pielii. Nu vei avea niciodata un machiaj perfect atata timp cat pielea este neingrijita. 

Frumusetea ta este in pericol daca te ingrijesti superficial. Ea infloreste cu adevarat numai atunci cand iti rasfeti pielea in mod regulat prin aplicarea unor produse cosmetice corespunzatoare fiecarui tip de piele si atunci cand modul tau de viata este unul sanatos.

 

Nu este niciodata prea devreme sau prea tarziu sa incepi sa-ti ingrijesti pielea, pentru ca aceasta ingrijire este necesara la orice varsta. Pentru a-ti ingriji pielea corespunzator, trebuie sa stii foarte bine ce stii de piele ai, si apoi sa cauti in farmacii produsele adecvate.

 

Ingrijirea tenului poate fi facuta si de acasa, respectand cativa pasi de baza:

 

Pasul 1
Incepe cu o demachiere corecta, folosind un demachiant specific tipului tau de ten, indepartand TOATE urmele de machiaj. Curatirea tenului inainte de culcare este esentiala.

 

Indiferent cat este ceasul sau cat de obosita te simti, este extrem de important sa iti faci un obicei din a te demachia inainte de culcare, pentru ca machiajul care ramane peste noapte amplifica formarea ridurilor.


Totodata, trebuie curatat tenul si inainte de aplicarea oricarui machiaj.


Pasul 2
Dupa ce ai incheiat demachierea, pulverizeaza apa tonica sau termala pentru a revigora tenul.


Pasul 3
Curata accentuat tenul cu un produs de tip gomaj.

 

Atentie! Exfolierea de tip gomaj se face doar o data pe saptamana!

 

Pasul 4
Dupa ce ti-ai curatat tenul in profunzime, urmeaza aplicarea unei masti in functie de nevoile tenului. Cat timp masca isi face efectul, poti sta intinsa cu cateva rondele de castravete pe ochi, reusind astfel sa hranesti si pielea din jurul ochilor, acolo unde nu se pot aplica masti.


Iti recomand mastile facute in casa, din produse proaspete, bogate in minerale si vitamine. Voi da cateva exemple intr-unul din articolele viitoare.


Indepartarea mastii se poate face cu ceai de musetel, lapte sau apa calduta.


Atentie! Aplicarea mastii se poate face doar de 2-3 ori pe saptamana!


Pasul 5
La sfarsitul sedintei de infrumusetare, aplica-ti o crema hidratanta potrivita tipului tau de ten. Aplicarea cremei nu se face doar seara, dupa demachiere, ci si dimineata, inainte de a te apuca de machiaj.

 

Sursa: Lectia de stil

Write a comment

Comments: 0

Comments: 2
  • #2

    Gucci iPhone 6 Cases (Saturday, 18 April 2015 04:09)

    The iPhone 7 will have a faster processor, probably names the A9, joined by an M9 co-processor. It could boast camera improvements (although analysts say it won't), as well as better battery life and new features such as wireless charging.

  • #1

    Best Juicer (Sunday, 14 April 2013 17:52)

    I just shared this on Facebook! My buddies will really want it!

Vizitatori