Corecteaza defectele sprancenelor

 

Sprancenele ne definesc si influenteaza machiajul si, de aceea, ele trebuie sa fie tot timpul pensate si cu o forma adecvata.

Nu se poarta sprancenele foarte subtiri sau chiar facute din creion dermatograf. Poti folosi creionul sau un fard de sprancene, dar asta doar pentru corectarea, accentuarea sau ingrosarea lor. Daca folosesti creionul, nu trage o singura linie dreapta, ci contureaza-ti zona cu linii scurte, subtiri, care seamana cu parul natural al sprancenelor. Incearca, pe cat posibil, sa alegi culoarea creionului / fardului cat mai asemanatoare cu nuanta naturala a sprancenelor.

 

In cazul in care nu simti nevoia sa-ti remodelezi sprancenele, este necesar totusi sa elimini firele de par de pe arcada ochiului, deoarece ele devin foarte inestetice cand sunt acoperite de fard. Imediat ce le vei elimina, vei observa cum ochii tai par mai luminosi, mai migdalati, iar machiajul va fi mult mai de efect.

 

Pensarea sprancenelor se poate face destul de simplu si de catre tine, acasa, insa daca nu te simti stapana pe mainile tale, ideal ar fi sa mergi la cosmetica decat sa faci o greseala greu de reparat ulterior.

 

Modul corect de a-ti pensa sprancenele:

 1. Maseaza-ti bine pielea de deasupra si dedesubtul sprancenelor cu o crema usoara, putin mentolata, pana cand aceasta intra in piele.
 2. Cu ajutorul unei periute speciale, piaptana-ti sprancenele.
 3. Tinand penseta in sensul de crestere a firului de par, apuca cu incredere – dar cate un singur fir – si trage fara nicio ezitare, altfel firele se pot rupe, creand un aspect inestetic.
 4. Dupa ce ai terminat de smuls toate firele pe care le considerai in plus, curata zona cu un tampon de vata inmuiat intr-o lotiune astringenta, pentru a inchide porii.

 

Ideal ar fi ca tot acest proces sa se desfasoare la o lumina foarte buna, puternica, care sa iti ofere vizibilitate maxima asupra firelor de par.Sprancenele joaca un rol foarte important in forma ochilor.

 

De exemplu, daca ei sunt apropiati, linia sprancenelor ar trebui sa inceapa la aproximativ jumatate de centimetru distanta de coltul interior al ochilor, insa daca ochii sunt departati, din contra – linia sprancenelor trebuie sa inceapa cat mai din interior.

 

Pentru a evita aspectul sever al fetei, nu uita niciodata sa pensezi si firele de par care cresc intre sprancene, deasupra nasului! Inainte sa incepi sa te pensezi, nu uita ca grosimea sprancenelelor trebuie sa fie proportionala cu cea a buzelor.

 

Sursa: Lectia de stil

Write a comment

Comments: 0

Comments: 2
 • #2

  Gucci iPhone 6 Cases (Saturday, 18 April 2015 04:09)

  The iPhone 7 will have a faster processor, probably names the A9, joined by an M9 co-processor. It could boast camera improvements (although analysts say it won't), as well as better battery life and new features such as wireless charging.

 • #1

  Best Juicer (Sunday, 14 April 2013 17:52)

  I just shared this on Facebook! My buddies will really want it!

Vizitatori