Corecteaza defectele obrajilor si maxilarului

Maxilarul este un os foarte important, ce construieste si delimiteaza partea de jos a fetei, uneori fiind linia definitorie a formei fetei. Atat obrajii cat si maxilarul sunt elemente ale fetei care uneori pot intampina mici probleme. 

Aceste defecte iti definesc personalitatea, iti dau acel aer care sa te reprezinte, insa uneori (atunci cand sunt prea pronuntate) e nevoie sa le atenuezi sau sa le ascunzi, iar acest lucru este posibil printr-un machiaj corector bine realizat.

 

Machiajul corector pentru obrajii rotunzi

Daca ai obraji rotunzi, aplica o nuanta de fard in forma de “<” (“V culcat“) incepand cu tamplele, intinsa sub pometi si inapoi pana sub lobul urechilor.Obrajii plini mai pot fi conturati de o linie alungita. Traseaza o umbra de culoare aramie ce porneste de la tample, traverseaza pometii si merge in jos catre maxilar, folosind fardul de obraz. Aceasta dunga trebuie sa creeze iluzia de alungire.

 

Machiajul corector pentru obrajii adanciti

Obrajii adanciti trebuiesc conturati cu o nuanta mai luminoasa, mai sidefata, aplicata orizontal direct unde se formeaza adancitura (de obicei sub pometi). Daca vrei sa dai impresia de pometi mai inalti, aplica fard pe partea superioara a obrajilor, sub ochi, intinzand fardul catre zona aflata sub coltul ochilor. Ai grija cu fardul de obraz – unul foarte inchis sau aplicat in cantitati excesive poate da un aspect urat.

 

Machiajul corector pentru maxilarul patrat

Maxilarul patrat da un aspect dur intregului chip. Incearca sa rotunjesti trasaturile fetei – traseaza o linie orizontala cu ajutorul unui fond de ten mai inchis, pornind de la lobii urechilor catre mijlocul obrajilor. Apoi, intinde linia in jos peste oasele maxilarului. Estompeaza nuantele intre ele cu o pudra de culoare medie.

 

Machiajul corector pentru maxilarul proeminent

Pentru maxilarul proeminent, e indicat sa aplici o nuanta de fond de ten mai inchisa pe intreaga sa suprafata. Evita pe cat posibil aplicarea fondului de ten deschis, iluminator, care creeaza impresia de marire, largire.

 

Machiajul corector pentru barbia dubla

Barbia dubla, cu sept, este tipul de barbie cu linie verticala pe mijloc, careia i se mai spune si “gropita” din barbie. Acest aspect nu constituie neaparat un dezavantaj (se zice ca oamenii cu barbie dubla sunt mai “iubareti” ), insa daca doresti sa-l ascunzi, poti folosi un fond de ten mai inchis la culoare, cu care sa acoperi toata barbia si peste care sa aplici pudra pentru estompare.

 

O alta varianta este sa aplici un fond de ten deschis, iluminator fix in locul unde se creeaza gropita, pentru a anula efectul de umbrire a zonei.

 

Sursa: Lectia de stil

Write a comment

Comments: 0

Comments: 2
  • #2

    Gucci iPhone 6 Cases (Saturday, 18 April 2015 04:09)

    The iPhone 7 will have a faster processor, probably names the A9, joined by an M9 co-processor. It could boast camera improvements (although analysts say it won't), as well as better battery life and new features such as wireless charging.

  • #1

    Best Juicer (Sunday, 14 April 2013 17:52)

    I just shared this on Facebook! My buddies will really want it!

Vizitatori