Corecteaza defectele nasului

Nasul, atunci cand are diverse probleme de forma, este unul dintre defectele fetei care ne stanjeneste cel mai mult. O categorisire rapida:nas turtit, nas lung, nas mic si subtire, nas cu deviatie de sept, nas mare, etc.

Machiajul corector pentru nasul turtit

Nasul turtit este acel tip de nas scurt, cu partile laterale extinse in latime. Un nas turtit se mascheaza folosind o nuanta de fond de ten mai inchisa decat cea pe care-o folosesti pe restul fetei. Aceasta nuanta se aplica pe partile laterale ale nasului (“aripile nasului“).

 

Dupa ce-ai aplicat fondul de ten, aplica si putina pudra mai inchisa decat fondul de ten de pe restul fetei, cu o pensula subtire ce iti poate oferi precizie.

 

Pe linia mediana a nasului, adica pe mijlocul lui, aplica un fond de ten mai deschis sau o lotiune iluminatoare. Ai grija ca tonurile de culoare sa nu difere foarte mult in zona nasului, estompandu-le suficient de mult incat sa nu se observe diferente inestetice de nuanta. Un alt truc ar fi pensarea sprancenelor cat mai apropiate una de cealalta, in forma unghiulara.

 

Machiajul corector pentru nasul lung

Nasul lung poate parea mai scurt daca aplici pe varful lui si la radacina un fond de ten mai inchis, iar apoi o pudra la fel de inchisa. Daca nasul tau este si lung si latit, atunci trebuie sa aplici fond de ten si pudra de nuante mai inchise si pe partile laterale. In acest caz, sprancenele ar trebui sa fie cat mai apropiate de ochi. Evita sa le arcuiesti foarte tare, dand impresia de arcada inalta.

 

Daca-ti tunzi parul cu breton, nasul tau poate parea mai scurt. Evita parul lung si drept lasat pe langa fata.Machiajul corector pentru nasul mic si subtirePentru acest tip de nas, acopera atat partile laterale cat si partea mediana a acestuia cu un fond de ten mai deschis la culoare, peste care aplica o pudra iluminatoare. Sprancenele ar trebui pensate mai subtiri, dar si cu o distanta putin mai mare intre ele.

 

Machiajul corector pentru nasul mare

Coloreaza nasul in intregime in tonuri mai inchise decat culoarea tenului. Ai grija totusi ca trecerea de la nuanta naturala de pe intreaga fata la aceea mai inchisa de pe nas sa nu fie vizibila – incearca sa imbini si sa estompezi culorile intre ele cu ajutorul unei pudre de culoare medie aplicate cu un pamatuf pufos. Evita sa-ti tii fruntea descoperita – coafura ideala este cea cu un breton mai umflat, des, cat si parul ondulat, cret, ravasit.

 

Machiajul corector pentru deviatia de sept

Cel mai bine ar fi sa tratezi aceasta problema apeland la medic si operand-o (cu cat mai devreme in viata cu atat mai bine), insa pana faci acest pas, poti sa corectezi problema cu ajutorul unui fond de ten mai inchis pe zona afectata (care iese in afara liniei standard a nasului), iar pe cea opusa un fond de ten mai deschis. Estompeaza culorile intre ele cu ajutorul unei pudre.

 

Sursa: Lectia de stil

Write a comment

Comments: 1
 • #1

  Antonello (Monday, 24 September 2012 04:51)

  is quickly


Comments: 2
 • #2

  Gucci iPhone 6 Cases (Saturday, 18 April 2015 04:09)

  The iPhone 7 will have a faster processor, probably names the A9, joined by an M9 co-processor. It could boast camera improvements (although analysts say it won't), as well as better battery life and new features such as wireless charging.

 • #1

  Best Juicer (Sunday, 14 April 2013 17:52)

  I just shared this on Facebook! My buddies will really want it!

Vizitatori