Corecteaza defectele fruntii

De obicei, problemele fruntii se rezolva prin acoperirea sau descoperirea ei cu parul (bretonul) sau cu ajutorul umbrelor (fond de ten si pudra). Tipurile de frunte sunt: fruntea ingusta, inalta, bombata, plata.

De cele mai multe ori, femeile prefera sa rezolve problemele fruntii cu ajutorul coafurii in detrimentul machiajului. Intr-adevar, coafura reprezinta un aliat al imaginii unui chip, insa e bine sa inveti sa remediezi micile defecte si cu ajutorul machiajului corector.

 

Machiajul corector pentru fruntea ingusta

Cheia rezolvarii problemei fruntii inguste este sa te joci cu coafura: iti poti lasa fruntea libera, fara breton, si astfel vei aplica un fond de ten si o pudra de tip iluminator, mai deschise ca nuanta decat cele folosite pe restul fetei. O alta varianta este sa-ti faci un breton care sa porneasca din crestetul capului si care sa nu acopere decat jumatate de frunte, sau daca este foarte ingusta, o poti largi prin epilarea cu laser a parului din partile laterale.Deasemenea, pe portiunea lasata libera, aplica fond de ten si pudra in nuante deschise.

 

Machiajul corector pentru fruntea inalta

Poti acoperi fruntea inalta in totalitate cu breton care porneste de la marginea fruntii, sau o poti lasa descoperita si poti aplica un fond de ten cu o nuanta mai inchisa decat cel pe care l-ai aplicat pe restul fetei.

 

Machiajul corector pentru fruntea bombata

Fruntea bombata se poate corecta cu un fond de ten si pudra cu nuante mai inchise, pe care le poti folosi pentru a trasa o linie orizontala ce strabate mijlocul fruntii. Daca nu doresti sa ascunzi acest defect prin machiaj, poti purta parul cu breton drept si subtiat.

 

Machiajul corector pentru fruntea plata

Pentru partile laterale ale fruntii plate, cat si langa radacina parului, foloseste o nuanta de fond de ten mai inchisa, iar deasupra sprancenelor si pe centrul fruntii va trebui sa folosesti un fond de ten iluminator, de nuanta deschisa. Deasemenea, in acest caz poti rezolva problema si cu ajutorul bretonului, care de aceasta data va trebui sa fie mai des si cu mai mult volum.

 

Sursa:Lectia de stil

 

Write a comment

Comments: 2
 • #1

  Anurag (Thursday, 12 July 2012 08:15)

  Great info, thx

 • #2

  ogłoszenia Pań (Wednesday, 18 January 2017 05:52)

  Ajschylos


Comments: 2
 • #2

  Gucci iPhone 6 Cases (Saturday, 18 April 2015 04:09)

  The iPhone 7 will have a faster processor, probably names the A9, joined by an M9 co-processor. It could boast camera improvements (although analysts say it won't), as well as better battery life and new features such as wireless charging.

 • #1

  Best Juicer (Sunday, 14 April 2013 17:52)

  I just shared this on Facebook! My buddies will really want it!

Vizitatori