Corecteaza defectele formei fetei

 

Cele mai des intalnite forme ale fetei sunt: fata ovalafata lungafata rotundafata patratafata triunghiulara (cu varful in jos sau in sus).

Machiajul corector pentru fata ovala

 Fata ovala este forma ideala, ce nu necesita retusuri. Pentru a da un aspect impresionant fetei, poti pensa sprancenele pentru a fi cat mai fine si frumos arcuite, ochilor le poti imprima o forma ascendenta, aceeasi forma fiind indicata si pentru obraji. Este indicat sa folosesti fonduri de ten iluminatoare in nuanta cat mai apropiata de culoarea naturala a pielii tale. Parul il poti aranja cum doresti, de la bucle pana la drept si prins in coada.

 

Machiajul corector pentru fata alungita

Fata lunga este apropiata ca forma de fata ovala, insa este putin mai ingusta, ceea ce o face sa para mai lunga. Pentru corectarea acestui aspect, linia sprancenelor trebuie sa fie usor ascendenta, cu radacina putin mai groasa. Evita pe cat posibil sprancenele arcuite cu arcada foarte inalta. De asemenea, ochii vor avea nevoie de o forma ascendenta. Contureaza-i bine cu creioane colorate. Umbreste-ti obrajii orizontal (in niciun caz vertical!), din zona lobului urechii pana inspre aripile nasului. Buzele trebuiesc colorate mai puternic pentru a atrage atentia asupra lor si a da impresia ca acolo “se termina” conturul fetei. Barbia trebuie putin umbrita cu o pudra mai inchisa decat cea pe care o folosesti pe restul fetei.

 

Parul ar trebui tuns scurt sau pana la baza urechilor, in niciun caz mai lung decat umerii (mai ales daca e drept). Daca nu vrei sa ai parul foarte scurt, pastreaza-ti-l cret si cu volum. Bretonul este un truc ideal in echilibrarea fetei alungite.

 

Machiajul corector pentru fata rotunda

In cazul in care ai fata rotunda, partile laterale trebuiesc umbrite, fruntea si barbia trebuiesc iluminate si obrajii trebuiesc alungiti. Pentru partile laterale ale fetei foloseste un fond de ten de nuante mai inchise decat cea obisnuita, iar pentru frunte si barbie foloseste unul deschis, sidefat. Machiaza obrajii intr-o nuanta putin mai inchisa, in diagonala incepand de la lobul urechii si continuand spre varful barbiei. Ai grija insa ca nuantele fondului de ten sa fie estompate, pentru a nu parea prea inchise asemenea unei pete de culoare, ci pentru a ramane integrate in tonalitatea generala a fetei.

 

Sprancenele trebuiesc pensate cu forma alungita, usor spre tample, fara a le arcui sau rotunji. Contureaza ochii, accentueaza-i in culori cat mai inchise, pentru a atrage atentia spre centrul fetei (evident, tinand cont si de moment – zi, seara, petrecere, etc.) Tunde parul astfel incat sa depaseasca baza gatului, sa fie drept si franjurat pe langa fata. Un par cret si cu volum va rotunji si mai mult aspectul fetei.

 

Machiajul corector pentru fata patrata

Daca ai fata patrata, trebuie sa accentuezi in principal partile centrale ale fruntii si barbiei. In umbra trebuiesc puse partile laterale, pometii si maxilarul (care deseori este proeminent). Corectia se va face cu ajutorul a doua nuante de fond de ten, una inchisa si una deschisa, care sa fie estompate cu o pudra de culoare medie. Pe zonele exterioare / laterale, aplica fond de ten inchis pentru ca vrei sa le estompezi, sa le pui in umbra. Pe partile centrale ale fruntii si barbiei aplica fondul de ten mai deschis, apropiat de nuanta naturala a pielii, pentru ca asupra acestei zone trebuie sa se atraga atentia.

 

Fardul de obraz se aplica in centrul acestuia, usor oblic si estompat spre tample. Nuanta blush-ului trebuie sa fie putin mai inchisa si mata, pentru a diminua volumul obrajilor. Rotunjeste buzele si ochii prin machiaj, si in niciun caz alungite. Arcuieste sprancenele cat mai bine, scurtate usor catre extremitatile dinspre tample. Parul trebuie tuns si aranjat cat mai pe langa fata pentru a acoperi pe cat posibil maxilarul si partile laterale. Este indicata o coafura cu parul drept si varfurile intoarse inspre interior.

 

Machiajul corector pentru fata triunghiulara

Fata triunghiulara se imparte in doua grupe:

 

CU VARFUL IN JOS (FRUNTEA LATA SI BARBIA INGUSTA)

Urmareste prin machiajul corector sa latesti partea inferioara, mai precis barbia. Atat pe obraji, pe maxilar cat si pe barbie se aplica un fond de ten deschis si iluminator.

 

Pe tample si pe frunte aplica un fond de ten mai inchis pentru a da impresia de ingustare. Nu uita ca la sfarsit sa estompezi culorile intre ele, pentru a se intrepatrunde armonios.

 

Arcuieste sprancenele, si lasa-le cat mai putin alungite, ca si ochii. Accentueaza buzele prin volum, pentru a da impresia de marire in partea de jos a fetei, folosind cu incredere gloss-ul stralucitor.

 

Obrajii trebuiesc fardati central, in timp ce zambesti, usor estompat catre tample. Parul trebuie sa descopere cat mai mult partea maxilarului si sa acopere partea de sus. Cea mai indicata este coafura cu breton.

 

CU VARFUL IN SUS (FRUNTEA INGUSTA SI BARBIA LATA)

Scopul este latirea fetei in partea de sus, acoperind fruntea cu un fond de ten deschis. Pe partile laterale ale maxilarului aplica un fond de ten de nuanta mai inchisa.

 

Atunci cand aplici aceste doua nuante, nu uita sa le intrepatrunzi si sa le estompezi intre ele, pentru a nu exista o linie de delimitare clara a nuantelor.Sprancenele trebuiesc alungite si pensate cu o distanta mai mare intre ele.

 

Ochii, deasemenea, trebuie sa aiba o forma alungita si ascendenta, sa fie cat mai accentuati, in nuante deschise si sidefate. Buzele ar trebui sa fie cat mai putin accentuate si cu cat mai putin volum. Fardul de obraz se aplica pe pometi usor spre tample.

 

Coafura ideala este una care descopera fruntea si acopera maxilarul – cea mai indicata este cea bob cu colt.

 

Sursa: Lectia de stil

Write a comment

Comments: 1
 • #1

  wróżka (Saturday, 21 January 2017 16:26)

  obleża


Comments: 2
 • #2

  Gucci iPhone 6 Cases (Saturday, 18 April 2015 04:09)

  The iPhone 7 will have a faster processor, probably names the A9, joined by an M9 co-processor. It could boast camera improvements (although analysts say it won't), as well as better battery life and new features such as wireless charging.

 • #1

  Best Juicer (Sunday, 14 April 2013 17:52)

  I just shared this on Facebook! My buddies will really want it!

Vizitatori