Aplicarea corecta a fondului de ten

      Pentru ca fata ta sa arate impecabil si machiajul cat mai profesionist, ai grija ca fondul de ten sa fie foarte bine aplicat, pentru a nu da aspectul de masca sau de fata prea incarcata.

 

Fondul de ten se poate aplica cu degetul, cu buretei speciali (este ceva mai complicat si ai nevoie de mai mult antrenament) sau cu pensula. Eu recomand aplicarea cu degetele, pentru ca este simpla si permite o foarte buna intindere pe intreaga fata. Aplicarea cu degetele este mai simpla deoarece fondul de ten se incalzeste la temperatura corpului, permitand astfel o mai usoara aplicare dar si un finish natural.

 

Aplicarea fondului de ten in 3 pasi:

 1. Curata-ti fata de orice fel de impuritati inainte de aplicarea fondului de ten si aplica o baza de machiaj sau o crema hidratanta de zi.
 2. Aplica putin fond de ten pe incheietura mainii pentru ca fondul de ten sa preia temperatura corpului.
 3. Ia cate putin fond de ten pe buricele degetelor si aplica-l pe fata incepand cu centrul fetei si intinde-l spre exterior foarte bine si putin pe gat si pe piept daca porti decolteu si fondul de ten are o putere mare de acoperire. Insista in locurile pe care vrei sa le acoperi mai bine, insa cu mare grija sa nu se observe.

   

Principalele greseli in aplicarea fondului de ten:

 • Nu alege fond de ten mai inchis sau mai deschis decat tenul tau pentru ca vei crea aspectul de “masca”.
 • Daca ai probleme cu acneea, nu incerca sa aplici mai multe straturi de fond de ten, pentru ca acesta doar va astupa porii, ducand la agravarea problemei, iar fata va arata foarte ciudat. Solutia este sa folosesti un fond de ten cu putere mare de acoperire sau un fond de ten camuflaj intr-un singur strat.
 • O alta problema este sa folosesti foarte mult fond de ten pe gat si decolteu, care se va strange foarte urat si iti va murdari toate marginile bluzelor/rochiilor.

 

Sursa: lectia de stil

Write a comment

Comments: 1
 • #1

  Ivo (Wednesday, 11 July 2012 00:12)

  will come back quickly


Comments: 2
 • #2

  Gucci iPhone 6 Cases (Saturday, 18 April 2015 04:09)

  The iPhone 7 will have a faster processor, probably names the A9, joined by an M9 co-processor. It could boast camera improvements (although analysts say it won't), as well as better battery life and new features such as wireless charging.

 • #1

  Best Juicer (Sunday, 14 April 2013 17:52)

  I just shared this on Facebook! My buddies will really want it!

Vizitatori