Sfaturi pentru machiajul de seara

 

Machiajul de seara este prilejul ideal pentru a-ti scoate in evidenta trasaturile fetei, accentuand ochii sau buzele.

 

Prin machiajul de seara am putea intelege calea de mijloc intre machiajul de zi si machiajul de ocazie. 

Acesta este ceva mai accentuat decat machiajul de zi, dar nu atat de “stralucitor” ca machiajul de ocazie. Totodata, si machiajul de seara trebuie asortat la tinuta pentru a iti creea o imagine cat mai buna.

 

Cand ne gandim la machiajul de seara, avem in minte: serile in care iesim la restaurant, plimbarile in parc, serile in care mergem la film sau teatru, serile in care ne vedem cu prietenii, cinele romantice, cocktail-urile, festivitatile, reuniunile colegiale, iesirile la cafea, si in general orice iesire de seara care nu constituie neaparat o ocazie speciala, ci face parte din activitatile uzuale.

 

Machiajul de seara este o mare problema pentru multe dintre noi, si in cele mai multe cazuri fie adoptam un machiaj gresit, fie ne rezumam la mult prea multa simplitate, care nu are efectul scontat in toate cazurile.

 

Mai jos, vom parcurge impreuna regulile generale pe care e indicat sa le urmezi, iar apoi vom analiza si exemplifica o multitudine de machiaje de seara, in functie de particularitatile fetei tale.

 

Trebuie sa inveti sa depasesti propriile tale “reguli“, in care iti aplici rapid un fond de ten, o singura nuanta de fard (eventual in culoarea bluzei) si un ruj cu care esti obisnuita de ani de zile… Machiajul de seara reprezinta mai mult decat atat, el trebuie sa-ti confere o prezenta mai puternica decat cel “standard”, de zi, pastrand totusi limitele uzualului si evitand aspectul “extravagant“.

 

De aceea, machiajul de seara, spre deosebire de machiajul de zi, trebuie sa fie ceva mai intens, deoarece lumina pe timpul noptii fie e foarte slaba, fie e artificiala – spre deosebire de lumina zilei, care este foarte puternica, scotand totul la iveala.

 

Seara este momentul perfect pentru a creea un look cat mai indraznet, insa nu extrem de stralucitor si extravagant. Machiajul de seara si machiajul de ocazie sunt asemanatoare din multe puncte de vedere, insa au cateva diferente: in machiajul de seara trebuie sa renunti la cateva dintre “artificiile” folosite pentru machiajul de ocazie – sclipiciul auriu si argintiu, genele false extrem de lungi, aplicatiile pe arcade, tample si pometi de genul strasurilor si paietelor si culorile extrem de intense, de stralucitoare.

 

Femeilor trecute de prima tinerete le este recomandat sa puna accent pe calitatea produselor folosite. De exemplu, un fond de ten bun poate ajuta la acoperirea aproape in totalitate a inesteticelor riduri si a imperfectiunilor pielii.

 

Folosirea unui anticearcan si a fardului de obraz este absolut necesara, la fel cum este interzisa folosirea fardurilor cu texturi stralucitoare, a genelor false si a rujurilor in culori intense.

 

Sursa: lectia de stil

 

Write a comment

Comments: 0

Comments: 2
  • #2

    Gucci iPhone 6 Cases (Saturday, 18 April 2015 04:09)

    The iPhone 7 will have a faster processor, probably names the A9, joined by an M9 co-processor. It could boast camera improvements (although analysts say it won't), as well as better battery life and new features such as wireless charging.

  • #1

    Best Juicer (Sunday, 14 April 2013 17:52)

    I just shared this on Facebook! My buddies will really want it!

Vizitatori